Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.44 Star
  • Less Gluten

Polędwiczka wieprzowa w sosie botwinkowym z pieczonymi ziemniakami, surówka koperkowa

surówka koperkowa 29% (kapusta biała (58%), majonez (20%) [olej rzepakowy, woda, musztarda (GORCZYCA biała, woda, ocet spirytusowy, cukier, sól, przyprawy) żółtka JAJ kurzych w proszku], koper (10%), ogórek zielony świeży (10%), marchew, sok z cytryny, cukier trzcinowy, sól, ekstrakt przypraw), ziemniaki 27% (ziemniaki, olej rzepakowy, czosnek, sól, papryka słodka, pieprz czarny), polędwiczka wieprzowa 23% (wieprzowina, polędwica, miód pszczeli, olej rzepakowy, majeranek, musztarda (woda, GORCZYCA, ocet spirytusowy, sól), papryka słodka, sambal oelek (czerwona papryka chili, sól, cukier, ocet), sól, woda), sos 21% (botwinka, woda, burak, ŚMIETANA 15% tł., koperek, sok z cytryny, olej rzepakowy, cukier, mąka ziemniaczana, pieprz czarny, sól)

Wartość odżywcza na porcję L

Wartość energetyczna:
2 558 kJ/612 kcal
Tłuszcz: 24,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 4,5 g
Węglowodany: 61,5 g
w tym cukry: 11,9 g
Błonnik: 10,4 g
Białko: 43,9 g
Sól: 1,4 g

Alergeny

  • gorczyca
  • jaja
  • mleko

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: