Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.44 Star
  • Less Gluten

Polędwiczka wieprzowa w sosie botwinkowym z pieczonymi ziemniakami, surówka koperkowa

Ziemniaki, Surówka koperkowa (kapusta biała (58%), majonez (20%) [olej rzepakowy, woda, musztarda (GORCZYCA biała, woda, ocet spirytusowy, cukier, sól, przyprawy) żółtka JAJ kurzych w proszku], koper (10%), ogórek zielony świeży (10%), marchew, sok z cytryny, cukier trzcinowy, sól, ekstrakt przypraw), Wieprzowina, polędwica, Botwinka, Woda, Burak, ŚMIETANA 15% tł., Olej rzepakowy, Koperek, Musztarda (woda, GORCZYCA, ocet spirytusowy, sól), Miód pszczeli, Sok z cytryny, Sól, Papryka słodka, Czosnek, Sambal oelek (papryka chili, sól, cukier, ocet), Cukier, Majeranek, Mąka ziemniaczana, Pieprz czarny

Wartość odżywcza na porcję L

Wartość energetyczna:
2 550 kJ/609 kcal
Tłuszcz: 23,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 4,5 g
Węglowodany: 61,5 g
w tym cukry: 11,9 g
Błonnik: 10,4 g
Białko: 43,9 g
Sól: 1,4 g

Alergeny

  • gorczyca
  • jaja
  • mleko

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: