Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.45 Star
  • Less Gluten

Polędwiczka wieprzowa w sosie botwinkowym z pieczonymi ziemniakami, surówka koperkowa

Majeranek, Mąka ziemniaczana, Ziemniaki, Surówka koperkowa (kapusta biała (58%), majonez (20%) [olej rzepakowy, woda, musztarda (GORCZYCA biała, woda, ocet spirytusowy, cukier, sól, przyprawy) żółtka JAJ kurzych w proszku], koper (10%), ogórek zielony świeży (10%), marchew, sok z cytryny, cukier trzcinowy, sól, ekstrakt przypraw), Koperek, Botwinka, Sok z cytryny, ŚMIETANA 15% tł., Pieprz czarny, Cukier, Miód pszczeli, Burak, Wieprzowina, polędwica, Sól, Sambal oelek (czerwona papryka chili, sól, cukier, ocet), Papryka słodka, Olej rzepakowy, Musztarda (woda, GORCZYCA, ocet spirytusowy, sól), Czosnek

Wartość odżywcza na porcję L

Wartość energetyczna:
2 511 kJ/600 kcal
Tłuszcz: 23,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 4,5 g
Węglowodany: 61,5 g
w tym cukry: 9,1 g
Błonnik: 8,7 g
Białko: 43,4 g
Sól: 1,4 g

Alergeny

  • gorczyca
  • jaja
  • mleko

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: