Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.56 Star

Polędwiczka wieprzowa w sosie koperkowym z ziemniakami, mizeria

Ziemniaki, Ogórek zielony, Wieprzowina, polędwica, Śmietanka 30% tł. (ŚMIETANKA, stabilizator: karagen, mleczan wapnia), Woda, Olej rzepakowy, Śmietana 12% tł. (ŚMIETANKA, stabilizator: karagen), Cebula biała, Miód pszczeli, Musztarda (woda, GORCZYCA, ocet spirytusowy, sól), Sól, Koperek, bulion warzywny (baza bulionu warzywnego 69,6% (woda, sól, ekstrakt drożdży, warzywa 6,2% (marchew, cebula, por, czosnek, korzeń SELERA), olej słonecznikowy, skrobia kukurydziana, zagęszczony sok z cytryny, sól morska), woda, cukier, skrobia kukurydziana, aromaty (z PSZENICĄ, SELEREM), kurkuma), Papryka słodka, Czosnek, Sambal oelek (papryka chili, sól, cukier, ocet), Pieprz czarny, Majeranek, Mąka ziemniaczana, Marchew, Pietruszka, Por, SELER korzeniowy

Wartość odżywcza na porcję M

Wartość energetyczna:
1 842 kJ/440 kcal
Tłuszcz: 20,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 9,8 g
Węglowodany: 35,5 g
w tym cukry: 6,2 g
Błonnik: 4,2 g
Białko: 29,0 g
Sól: 0,9 g

Alergeny

  • gluten
  • gorczyca
  • mleko
  • seler

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: