Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.37
-
Less Gluten
Polędwiczka wieprzowa w sosie żurawinowym, puree ziemniaczane, surówka marchewkowa z chrzanem
Wieprzowina, polędwica, Ziemniaki, Żurawina leśna, Sok z cytryny świeżo wyciskany, Mąka ziemniaczana, Dżem żurawinowy, Cukier, MLEKO spożywcze 2% tł., Musztarda (woda, GORCZYCA, ocet spirytusowy, sól), MASŁO 82% tł., Natka pietruszki karbowana, Czosnek, Sól, Przyprawa gyros (zawiera GORCZYCĘ), Pieprz czarny, Olej rzepakowy, surówka marchewkowa z chrzanem (marchew, jabłko, chrzan tarty [korzeń chrzanu, woda, olej rzepakowy, ocet spirytusowy, cukier, sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, przeciwutleniacz: pirosiarczyn sodu], olej rzepakowy, sok z cytryny, cukier trzcinowy, ekstrakt przypraw)
Wartość odżywcza na porcję M
Wartość energetyczna: 1 839 kJ/440 kcal |
Tłuszcz: 16,8 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,5 g |
Węglowodany: 46,8 g w tym cukry: 11,7 g |
Błonnik: 7,5 g |
Białko: 31,0 g |
Sól: 1,4 g |
Alergeny
- gorczyca
- mleko
Składniki
Wartość odżywcza na porcję
Wartość energetyczna: |
Tłuszcz: w tym kwasy tłuszczowe nasycone: |
Węglowodany: w tym cukry: |
Błonnik: |
Białko: |
Sól: |
Alergeny
Twoje dzienne
zapotrzebowanie to:
kcal
Wiesz już, ile kcal dzienne potrzebujesz.
Ułóż teraz dietę idealną dla Ciebie.