Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.07
-
Less Gluten
Polenta ze szparagami, parmezanem i sosem pomidorowym
Rozmaryn, Kasza kukurydziana, MASŁO 82% tł., MLEKO spożywcze 2% tł., Ser Parmezan (MLEKO, sól, stabilizator: chlorek wapnia, podpuszczka, bakterie fermentacji mlekowej, substancja konserwująca: lizozym (z białka JAJA)), Ser bryndza, Cebula biała, Cukier, Koncentrat pomidorowy 30%, Olej rzepakowy, Pieprz czarny, Pulpa pomidorowa (Pomidory, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), Sól, Czosnek, Szparagi
Wartość odżywcza na porcję S
Wartość energetyczna: 1 003 kJ/240 kcal |
Tłuszcz: 11,8 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,1 g |
Węglowodany: 21,5 g w tym cukry: 4,7 g |
Błonnik: 2,9 g |
Białko: 12,2 g |
Sól: 0,3 g |
Alergeny
- jaja
- mleko
Składniki
Wartość odżywcza na porcję
Wartość energetyczna: |
Tłuszcz: w tym kwasy tłuszczowe nasycone: |
Węglowodany: w tym cukry: |
Błonnik: |
Białko: |
Sól: |
Alergeny
Twoje dzienne
zapotrzebowanie to:
kcal
Wiesz już, ile kcal dzienne potrzebujesz.
Ułóż teraz dietę idealną dla Ciebie.