Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.07 Star
  • Less Gluten

Polenta ze szparagami, parmezanem i sosem pomidorowym

Pulpa pomidorowa (Pomidory, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), Woda, MLEKO spożywcze 2% tł., Szparagi, Ser bryndza, Kasza kukurydziana, Cebula biała, Ser Parmezan (MLEKO, sól, stabilizator: chlorek wapnia, podpuszczka mikrobiologiczna, bakterie fermentacji mlekowej, substancja konserwująca: lizozym (z białka JAJA)), Koncentrat pomidorowy 30%, MASŁO 82% tł., Rozmaryn, Olej rzepakowy, Czosnek, Sól, Oliwa z oliwek, Pieprz czarny, Cukier

Wartość odżywcza na porcję S

Wartość energetyczna:
1 003 kJ/240 kcal
Tłuszcz: 11,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,1 g
Węglowodany: 21,5 g
w tym cukry: 4,7 g
Błonnik: 2,9 g
Białko: 12,2 g
Sól: 0,3 g

Alergeny

  • jaja
  • mleko

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: