Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.34 Star
  • Dairy Free
  • Less Gluten

Pomidorowa z makaronem bezglutenowym

Woda, Pulpa pomidorowa (Pomidory, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), Koncentrat pomidorowy 30%, Makaron świderki bezglutenowy (ryż brązowy, żółta kukurydza, biała kukurydza, ryż biały, skrobia ziemniaczana, emulgator: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych), Marchew, Pietruszka, SELER korzeniowy, Cebula biała, Olej rzepakowy, Sól, Liść laurowy, Pieprz czarny, Ziele angielskie

Wartość odżywcza na porcję L

Wartość energetyczna:
970 kJ/232 kcal
Tłuszcz: 9,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,9 g
Węglowodany: 32,8 g
w tym cukry: 11,0 g
Błonnik: 4,8 g
Białko: 4,3 g
Sól: 0,6 g

Alergeny

  • jaja
  • seler
  • soja

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: