Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.24
-
Less Gluten
-
-
Potrawka z soczewicą i pieczarkami podana z kaszą gryczaną
Kasza gryczana palona, Pieprz czarny, Pomidory suszone w oleju (Pomidory suszone, olej roślinny, ocet winny), Czosnek, Sos sojowy tamari (woda, ziarno SOI, sól, ocet spirytusowy), ŚMIETANA 15% tł., SELER korzeniowy, Pulpa pomidorowa (Pomidory, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), Podgrzybki, Pieczarka, Sól, Olej rzepakowy, Marchew, Majeranek, Koncentrat pomidorowy 30%, grzyby leśne (borowik, koźlak, podgrzybek), Cebula biała, Koperek, Soczewica zielona
Wartość odżywcza na porcję S
Wartość energetyczna: 1 193 kJ/285 kcal |
Tłuszcz: 12,1 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,9 g |
Węglowodany: 38,3 g w tym cukry: 6,0 g |
Błonnik: 6,3 g |
Białko: 11,3 g |
Sól: 0,7 g |
Alergeny
- mleko
- seler
- soja
Składniki
Wartość odżywcza na porcję
Wartość energetyczna: |
Tłuszcz: w tym kwasy tłuszczowe nasycone: |
Węglowodany: w tym cukry: |
Błonnik: |
Białko: |
Sól: |
Alergeny
Twoje dzienne
zapotrzebowanie to:
kcal
Wiesz już, ile kcal dzienne potrzebujesz.
Ułóż teraz dietę idealną dla Ciebie.