Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.08 Star

Proziaki z twarogiem wędzonym i konfiturą z czerwonej cebuli

Kiełki lucerny, JAJA kurze, Ser twarogowy wędzony (MLEKO, ŚMIETANKA, MLEKO w proszku, kultury mleczarskie), Proszek do pieczenia, Mąka PSZENNA, Kefir 2% tłuszczu (MLEKO pasteryzowane, kultury bakterii mlekowych), Cukier, Sól, Cebula czerwona, Oliwa z oliwek, Ocet balsamiczny (ocet winny, koncentrat moszczu winogronowego, barwnik: karmel amoniakalno-siarczynowy), Miód pszczeli, Mąka ziemniaczana, Majeranek, Krem balsamiczny (zawiera DWUTLENEK SIARKI), Ser bryndza

Wartość odżywcza na porcję S

Wartość energetyczna:
441 kJ/105 kcal
Tłuszcz: 3,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,7 g
Węglowodany: 14,9 g
w tym cukry: 3,3 g
Błonnik: 0,7 g
Białko: 3,9 g
Sól: 0,5 g

Alergeny

  • dwutlenek siarki
  • gluten
  • jaja
  • mleko

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: