Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.51 Star

Pulpeciki z indyka w sosie marchewkowo-koperkowym, kasza jęczmienna, fasolka szparagowa z bułką tartą

kasza jęczmienna perłowa 28% (kasza JĘCZMIENNA perłowa, sól), sos 24% (śmietanka 18% tł. (ŚMIETANKA, stabilizator: karagen), marchew, woda, koperek, mąka PSZENNA, olej rzepakowy, kurkuma, pieprz czarny, sól), pulpecik 23% (indyk, JAJA kurze, woda, płatki OWSIANE, czosnek, sól, olej rzepakowy, pieprz czarny), fasolka 20% (fasolka szparagowa żółta, sól), bułka tarta 4% (bułka tarta (Mąka PSZENNA, woda, drożdże, sól), olej rzepakowy, MASŁO 82% tł.)

Wartość odżywcza na porcję XXL

Wartość energetyczna:
3 712 kJ/888 kcal
Tłuszcz: 38,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 11,5 g
Węglowodany: 82,8 g
w tym cukry: 10,4 g
Błonnik: 12,5 g
Białko: 47,7 g
Sól: 2,9 g

Alergeny

  • gluten
  • jaja
  • mleko

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: