Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.4 Star
  • Less Gluten

Pulpety wieprzowe w sosie paprykowym z kolendrą, ryż basmati

ryż 39% (ryż basmati, sól), sos 37% (pulpa pomidorowa (Pomidory, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), papryka czerwona, ŚMIETANA 15% tł., cebula biała, kolendra, mąka ziemniaczana, olej rzepakowy, papryka słodka, pieprz czarny, sól), pulpecik 24% (wieprzowina, cebula biała, JAJA kurze, sól, czosnek, pieprz czarny, zioła prowansalskie, olej rzepakowy)

Wartość odżywcza na porcję M

Wartość energetyczna:
1 216 kJ/291 kcal
Tłuszcz: 11,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,4 g
Węglowodany: 32,5 g
w tym cukry: 3,6 g
Błonnik: 1,0 g
Białko: 13,6 g
Sól: 0,8 g

Alergeny

  • jaja
  • mleko

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: