Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.54 Star

Ragu wołowe, makaron rigatoni z parmezanem, natką pietruszki i skórką pomarańczy

Pulpa pomidorowa (Pomidory, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), Makaron rigatoni (Mąka z PSZENICY durum, woda), Wołowina, Wieprzowina, SELER naciowy, Marchew, Ser Parmezan (MLEKO, sól, stabilizator: chlorek wapnia, podpuszczka mikrobiologiczna, bakterie fermentacji mlekowej, substancja konserwująca: lizozym (z białka JAJA)), Cebula biała, Olej rzepakowy, Pomarańcza, MASŁO 82% tł., Natka pietruszki, Sól, Koncentrat pomidorowy 30%, Czosnek, Cynamon, Kmin rzymski, Papryka ostra, Pieprz czarny

Wartość odżywcza na porcję XL

Wartość energetyczna:
2 992 kJ/715 kcal
Tłuszcz: 25,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 9,5 g
Węglowodany: 76,5 g
w tym cukry: 11,3 g
Błonnik: 6,4 g
Białko: 44,0 g
Sól: 1,4 g

Alergeny

  • gluten
  • jaja
  • mleko
  • seler

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: