Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.06 Star

Ragu z białej fasoli, suszonych pomidorów i słonecznika, chleb razowy, ogórek kiszony

Fasola biała, Chleb żytni (Zakwas ŻYTNI, mąka ŻYTNIA, woda, sól, serwatka (z MLEKA)), Ogórek kiszony (ogórki, woda, sól, przyprawy), Pulpa pomidorowa (Pomidory, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), Pomidory suszone w oleju (Pomidory suszone, olej roślinny, ocet winny), Nasiona słonecznika, Cebula biała, Olej rzepakowy, Rozmaryn, Czosnek, Rukola, Cukier, Pieprz czarny, Sól

Wartość odżywcza na porcję M

Wartość energetyczna:
1 630 kJ/390 kcal
Tłuszcz: 16,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,5 g
Węglowodany: 50,4 g
w tym cukry: 10,8 g
Błonnik: 11,9 g
Białko: 15,4 g
Sól: 1,7 g

Alergeny

  • gluten
  • mleko

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: