Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.25 Star

Ragu z fasolą, suszonymi pomidorami i orzechami włoskimi, chleb żytni

Fasola biała, Chleb żytni (Zakwas ŻYTNI, mąka ŻYTNIA, woda, sól, serwatka (z MLEKA)), Pulpa pomidorowa (Pomidory, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), Pomidory suszone w oleju (Pomidory suszone, olej roślinny, ocet winny), Cebula biała, Rukola, ORZECHY WŁOSKIE, Olej rzepakowy, Natka pietruszki, Czosnek, Cukier, Pieprz czarny, Rozmaryn, Sól

Wartość odżywcza na porcję L

Wartość energetyczna:
1 655 kJ/395 kcal
Tłuszcz: 20,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,8 g
Węglowodany: 49,7 g
w tym cukry: 5,0 g
Błonnik: 13,9 g
Białko: 12,3 g
Sól: 2,5 g

Alergeny

  • gluten
  • mleko
  • orzechy

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: