Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.67 Star

Ravioloni ze szparagami i mascarpone w śmietankowym sosie z pecorino i świeżym pieprzem, sałata rzymska z pomidorkami i prażonymi migdałami

ravioli 57% (ravioli ze szparagami i mascarpone (zielone szparagi (32%), semolina z PSZENICY twardej, SER ricotta [serwatka z MLEKA, ŚMIETANKA, sól], SER śmietankowy mascarpone 10% [ŚMIETANKA pasteryzowana], masa JAJOWA pasteryzowana, woda, bułka tarta [mąka PSZENNA, sól, drożdże], płatki ziemniaczane, sól, olej rzepakowy, przyprawy), sól, olej rzepakowy), sos 20% (śmietanka 18% tł. (ŚMIETANKA, stabilizator: karagen), woda, ser pecorino romano (MLEKO owcze, sól, podpuszczka jagnięca), cebula biała, oliwa z oliwek, gałka muszkatołowa, pieprz czarny, sól), pomidorki 14%, sałata rzymska 5%, MIGDAŁY w płatkach 3%, pieprz czarny

Wartość odżywcza na porcję L

Wartość energetyczna:
2 362 kJ/565 kcal
Tłuszcz: 29,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 14,6 g
Węglowodany: 54,6 g
w tym cukry: 5,4 g
Błonnik: 1,8 g
Białko: 21,2 g
Sól: 2,9 g

Alergeny

  • gluten
  • jaja
  • mleko
  • orzechy

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: