Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.63
Ravioloni ze szparagami i mascarpone w śmietankowym sosie z pecorino i świeżym pieprzem, sałata rzymska z pomidorkami i prażonymi migdałami
Pieprz czarny, MIGDAŁY w płatkach, Pomidorki daktylowe, Olej rzepakowy, Ravioli ze szparagami i mascarpone (zielone szparagi (32%), semolina z PSZENICY twardej, SER ricotta [serwatka z MLEKA, ŚMIETANKA, sól], SER śmietankowy mascarpone 10% [ŚMIETANKA pasteryzowana], masa JAJOWA pasteryzowana, woda, bułka tarta [mąka PSZENNA, sól, drożdże], płatki ziemniaczane, sól, olej rzepakowy, przyprawy), Sól, Ravioloni z verzą i pancettą (kapusta włoska (40%), semolina z PSZENICY twardej, SER ricotta: [serwatka z MLEKA, ŚMIETANKA, sól], pancetta (13%): [mięso wieprzowe, sól, przyprawy, cukier, naturalne aromaty], masa JAJOWA pasteryzowana, woda, bułka tarta: [mąka PSZENNA, sól, drożdże], płatki ziemniaczane, sól, przyprawy), Sałata rzymska mini, Cebula biała, Gałka muszkatołowa, Oliwa z oliwek, Śmietanka 18% tł. (ŚMIETANKA, stabilizator: karagen), Ser Pecorino Romano (MLEKO owcze, sól, podpuszczka jagnięca)
Wartość odżywcza na porcję L
Wartość energetyczna: 2 364 kJ/565 kcal |
Tłuszcz: 29,4 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 14,6 g |
Węglowodany: 54,6 g w tym cukry: 5,0 g |
Błonnik: 1,8 g |
Białko: 21,2 g |
Sól: 2,8 g |
Alergeny
- gluten
- jaja
- mleko
- orzechy
Składniki
Wartość odżywcza na porcję
Wartość energetyczna: |
Tłuszcz: w tym kwasy tłuszczowe nasycone: |
Węglowodany: w tym cukry: |
Błonnik: |
Białko: |
Sól: |
Alergeny
Twoje dzienne
zapotrzebowanie to:
kcal
Wiesz już, ile kcal dzienne potrzebujesz.
Ułóż teraz dietę idealną dla Ciebie.