Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.43 Star
  • Dairy Free
  • Vegan

Razowe spaghetti z cieciorką w sosie orzechowym z imbirem i grillowaną papryką

makaron 32% (makaron pełnoziarnisty (mąka makaronowa PSZENNA pełnoziarnista, woda), sól, olej rzepakowy), ciecierzyca 27%, sos 23% (woda, pasta z orzeszków ziemnych (ORZESZKI ZIEMNE prażone), cukier, ocet winny biały (ocet winny, przeciwutleniacz: DWUTLENEK SIARKI), sos sojowy ciemny (woda, barwnik: karmel, cukier, sól, SOJA, barwnik: karmel amoniakalny, PSZENICA), czosnek, imbir, pieprz czarny, sól, olej rzepakowy), papryka czerwona 18%, SEZAM czarny

Wartość odżywcza na porcję L

Wartość energetyczna:
2 625 kJ/628 kcal
Tłuszcz: 18,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,3 g
Węglowodany: 94,6 g
w tym cukry: 19,5 g
Błonnik: 15,9 g
Białko: 28,4 g
Sól: 2,5 g

Alergeny

  • dwutlenek siarki
  • gluten
  • orzeszki ziemne i produkty pochodne
  • sezam
  • soja

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: