Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.29
-
Less Gluten
-
Less Carb
Risotto cytrynowe z indykiem i parmezanem, blanszowany szpinak
Indyk, Wywar warzywny (zawiera SELER), Czosnek, Szpinak, Trawa cytrynowa, Sos ostrygowy (zawiera MIĘCZAKI), Sok z cytryny, Śmietanka 30% tł. (ŚMIETANKA, stabilizator: karagen, mleczan wapnia), Ryż arborio, Kurkuma, Ser Parmezan (MLEKO, sól, stabilizator: chlorek wapnia, podpuszczka, bakterie fermentacji mlekowej, substancja konserwująca: lizozym (z białka JAJA)), Natka pietruszki, MIGDAŁY w płatkach, Tymianek, Sól, Przyprawa do kurczaka, Pieprz czarny, Olej rzepakowy, Gałka muszkatołowa
Wartość odżywcza na porcję S
Wartość energetyczna: 1 461 kJ/349 kcal |
Tłuszcz: 18,6 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,7 g |
Węglowodany: 17,2 g w tym cukry: 1,0 g |
Błonnik: 3,2 g |
Białko: 30,1 g |
Sól: 0,7 g |
Alergeny
- jaja
- mięczaki
- mleko
- orzechy
- seler
Składniki
Wartość odżywcza na porcję
Wartość energetyczna: |
Tłuszcz: w tym kwasy tłuszczowe nasycone: |
Węglowodany: w tym cukry: |
Błonnik: |
Białko: |
Sól: |
Alergeny
Twoje dzienne
zapotrzebowanie to:
kcal
Wiesz już, ile kcal dzienne potrzebujesz.
Ułóż teraz dietę idealną dla Ciebie.