Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.29 Star
  • Less Gluten
  • Less Carb

Risotto cytrynowe z indykiem i parmezanem, blanszowany szpinak

Szpinak, Indyk, Ryż arborio, Olej rzepakowy, Woda, Ser Parmezan (MLEKO, sól, stabilizator: chlorek wapnia, podpuszczka mikrobiologiczna, bakterie fermentacji mlekowej, substancja konserwująca: lizozym (z białka JAJA)), MIGDAŁY w płatkach, Natka pietruszki, Sok z cytryny, Śmietanka 30% tł. (ŚMIETANKA, stabilizator: karagen, mleczan wapnia), Wywar warzywny (zawiera SELER), Sos ostrygowy (zawiera MIĘCZAKI), Przyprawa do kurczaka, Kurkuma, Tymianek, Trawa cytrynowa, Czosnek, Sól, Pieprz czarny, Gałka muszkatołowa

Wartość odżywcza na porcję S

Wartość energetyczna:
1 461 kJ/349 kcal
Tłuszcz: 18,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,7 g
Węglowodany: 17,2 g
w tym cukry: 1,0 g
Błonnik: 3,2 g
Białko: 30,1 g
Sól: 0,7 g

Alergeny

  • jaja
  • mięczaki
  • mleko
  • orzechy
  • seler

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: