Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.4 Star
  • Dairy Free
  • Less Gluten

Risotto mocno pomidorowe z wegańskim parmezanem i bazylią, sałatka warzywna z winegretem

Papryka żółta, Ogórek zielony, Ryż arborio, Woda, Pulpa pomidorowa (Pomidory, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), Rukola, Olej rzepakowy, ORZECHY NERKOWCA, Papryka czerwona, Koncentrat pomidorowy 30%, Marchew, Sok z cytryny, Cebula biała, Bazylia, Płatki drożdżowe (suszone drożdże nieaktywne), Miód pszczeli, Musztarda francuska (zawiera GORCZYCĘ), Czosnek, Cukier, Sól, Pieprz czarny, Oregano, Cynamon, .

Wartość odżywcza na porcję S

Wartość energetyczna:
866 kJ/207 kcal
Tłuszcz: 8,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,9 g
Węglowodany: 27,6 g
w tym cukry: 3,0 g
Błonnik: 2,0 g
Białko: 4,7 g
Sól: 0,2 g

Alergeny

  • gorczyca
  • orzechy

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: