Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.4 Star
  • Dairy Free
  • Less Gluten

Risotto mocno pomidorowe z wegańskim parmezanem i bazylią, sałatka warzywna z winegretem

Bazylia, Papryka czerwona, Sok z cytryny świeżo wyciskany, Musztarda francuska (zawiera GORCZYCĘ), Rukola, Ryż basmati, Czosnek, Olej rzepakowy, Cebula biała, Pulpa pomidorowa (Pomidory, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), Pieprz czarny, Oregano, Ogórek zielony, Oliwa z oliwek, Marchew, Koncentrat pomidorowy 30%, Cynamon, Cukier, Sól, Płatki drożdżowe (suszone drożdże nieaktywne), ORZECHY NERKOWCA, Papryka żółta, Miód pszczeli

Wartość odżywcza na porcję S

Wartość energetyczna:
892 kJ/213 kcal
Tłuszcz: 9,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,2 g
Węglowodany: 26,9 g
w tym cukry: 4,3 g
Błonnik: 2,0 g
Białko: 5,2 g
Sól: 0,3 g

Alergeny

  • gorczyca
  • orzechy

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: