Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.37 Star
  • Less Gluten

Risotto z pieczarkami, groszkiem, parmezanem, orzechami pinii i natką pietruszki

Pieczarki, Ryż arborio, Groszek zielony, Cebula biała, Ser Parmezan (MLEKO, sól, stabilizator: chlorek wapnia, podpuszczka, bakterie fermentacji mlekowej, substancja konserwująca: lizozym (z białka JAJA)), orzechy pinii, Natka pietruszki, Oliwa z oliwek, Czosnek, Olej rzepakowy, Sól, Pieprz czarny

Wartość odżywcza na porcję S

Wartość energetyczna:
1 354 kJ/324 kcal
Tłuszcz: 11,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,3 g
Węglowodany: 43,2 g
w tym cukry: 1,9 g
Błonnik: 3,9 g
Białko: 12,6 g
Sól: 0,4 g

Alergeny

  • jaja
  • mleko

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: