Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.46 Star
  • Less Gluten
  • Less Carb

Roladka z indyka z pieczarkami, pietruszkowym pesto i parmezanem, sos śmietanowy, czarny ryż, surówka marchewkowa

Surówka marchewkowa z jabłkiem (marchew, jabłko, olej rzepakowy, sok z cytryny, cukier trzcinowy, sól, ekstrakt przypraw), Pieczarki, Sos pieczeniowy (woda, wołowina, warzywa (marchew, cebula, por, SELER, pietruszka)), SELER korzeniowy, Por, Pietruszka, Marchew, Śmietanka 30% tł. (ŚMIETANKA, stabilizator: karagen, mleczan wapnia), Ryż czarny, Indyk, Musztarda (woda, GORCZYCA, ocet spirytusowy, sól), Nasiona słonecznika, Pieprz czarny, Sok z cytryny świeżo wyciskany, Natka pietruszki, Miód pszczeli, Czosnek, Olej rzepakowy, Cebula biała, Ser Parmezan (MLEKO, sól, stabilizator: chlorek wapnia, podpuszczka, bakterie fermentacji mlekowej, substancja konserwująca: lizozym (z białka JAJA)), Indyk, Sól

Wartość odżywcza na porcję XL

Wartość energetyczna:
3 250 kJ/777 kcal
Tłuszcz: 24,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 9,0 g
Węglowodany: 69,5 g
w tym cukry: 8,5 g
Błonnik: 4,9 g
Białko: 69,7 g
Sól: 1,5 g

Alergeny

  • gorczyca
  • jaja
  • mleko
  • seler

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: