Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.3 Star
  • Less Gluten
  • Less Carb

Roladka z indyka z szafirem, szpinakiem i suszonymi pomidorami, sos pomidorowy, kasza jaglana, surówka porowa

Indyk, surówka porowa (kapusta biała (64%), por (10%), jabłko (5%), majonez (15%) [olej rzepakowy, woda, musztarda (GORCZYCA biała, woda, ocet spirytusowy, cukier, sól, przyprawy) żółtka JAJ kurzych w proszku], marchew, cukier trzcinowy, sól, pieprz, ekstrakt przypraw), Pulpa pomidorowa (Pomidory, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), Szpinak, Kasza jaglana, Musztarda (woda, GORCZYCA, ocet spirytusowy, sól), Cebula biała, Koncentrat pomidorowy 30%, Ser szafir (MLEKO pasteryzowane, sól, bakterie fermentacji mlekowej, stabilizator: chlorek wapnia, barwnik: karoteny), Pomidory suszone w oleju (Pomidory suszone, olej roślinny, ocet winny), JAJA kurze, Czosnek, Sól, Olej rzepakowy, Pieprz czarny, Cukier, Gałka muszkatołowa, Ryż jaśminowy

Wartość odżywcza na porcję XL

Wartość energetyczna:
3 079 kJ/736 kcal
Tłuszcz: 21,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,8 g
Węglowodany: 66,7 g
w tym cukry: 17,9 g
Błonnik: 8,4 g
Białko: 74,9 g
Sól: 1,7 g

Alergeny

  • gorczyca
  • jaja
  • mleko

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: