Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.5 Star

Roladka z indyka ze szpinakiem w cieście francuskim i sosem koperkowym, puree ziemniaczane, karmelizowana marchewka i pasternak

marchewka i pasternak 29% (marchew, pasternak, miód pszczeli, sos sojowy jasny (woda, SOJA, sól, mąka PSZENNA, cukier), olej rzepakowy, papryka ostra, papryka słodka, pieprz czarny, sól, tymianek), rolada 29% (indyk, ciasto francuskie (zawiera MLEKO i GLUTEN), szpinak, musztarda (woda, GORCZYCA, ocet spirytusowy, sól), JAJA kurze, czosnek, pieprz czarny, sól, gałka muszkatołowa, olej rzepakowy), puree 29% (ziemniaki, MLEKO spożywcze 2% tł., MASŁO 82% tł., sól, pieprz czarny), sos 12% (woda, ŚMIETANA 15% tł., marchew, cebula biała, pietruszka, SELER korzeniowy, por, koperek, olej rzepakowy, pieprz czarny, sól), koperek

Wartość odżywcza na porcję S

Wartość energetyczna:
1 296 kJ/310 kcal
Tłuszcz: 12,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 5,6 g
Węglowodany: 36,7 g
w tym cukry: 8,9 g
Błonnik: 6,0 g
Białko: 15,8 g
Sól: 1,0 g

Alergeny

  • gluten
  • gorczyca
  • jaja
  • mleko
  • seler
  • soja

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: