Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.49 Star

Roladka z indyka ze szpinakiem w cieście francuskim i sosem koperkowym, puree ziemniaczane, karmelizowana marchewka i pasternak

Marchew, Musztarda (woda, GORCZYCA, ocet spirytusowy, sól), SELER korzeniowy, Por, Pietruszka, Marchew, ŚMIETANA 15% tł., Cebula biała, Szpinak, Czosnek, Gałka muszkatołowa, JAJA kurze, Indyk, Ciasto francuskie (zawiera MLEKO i GLUTEN), Miód pszczeli, Ziemniaki, MLEKO spożywcze 2% tł., MASŁO 82% tł., Koperek, Tymianek, Sos sojowy jasny (woda, SOJA, sól, mąka PSZENNA, cukier), Sól, Pieprz czarny, Pasternak, Papryka słodka, Papryka ostra, Olej rzepakowy

Wartość odżywcza na porcję S

Wartość energetyczna:
1 326 kJ/317 kcal
Tłuszcz: 12,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 5,6 g
Węglowodany: 36,7 g
w tym cukry: 8,9 g
Błonnik: 6,0 g
Białko: 17,3 g
Sól: 0,6 g

Alergeny

  • gluten
  • gorczyca
  • jaja
  • mleko
  • seler
  • soja

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: