Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.14
Sałata rzymska z mortadelą i prażonymi pistacjami, grzanki parmezanowe, sos winegret
Olej rzepakowy, Rozmaryn, Ser Parmezan (MLEKO, sól, stabilizator: chlorek wapnia, podpuszczka, bakterie fermentacji mlekowej, substancja konserwująca: lizozym (z białka JAJA)), Tymianek, Chleb bezglutenowy (Skrobia kukurydziana, mąka ryżowa, koncentrat białka SOJOWEGO, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa, hydroksypropylometyloceluloza, cukier, psyllium, sól, glukoza, ekstrakt drożdżowy, syrop buraczany, kwas mlekowy, koncentrat winogronowy, prażona mączka soczewicy, regulator kwasowości: octan sodu, enzym), Sól, Czosnek, Mortadela włoska, Ogórek zielony, ORZECHY PISTACJOWE, Pomidorki daktylowe, Sałata rzymska mini, Musztarda francuska (zawiera GORCZYCĘ), Pieprz czarny, Sok z cytryny świeżo wyciskany, Miód pszczeli
Wartość odżywcza na porcję S
Wartość energetyczna: 915 kJ/219 kcal |
Tłuszcz: 16,7 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,1 g |
Węglowodany: 12,0 g w tym cukry: 5,4 g |
Błonnik: 1,8 g |
Białko: 5,5 g |
Sól: 0,3 g |
Alergeny
- gorczyca
- jaja
- mleko
- orzechy
- soja
Składniki
Wartość odżywcza na porcję
Wartość energetyczna: |
Tłuszcz: w tym kwasy tłuszczowe nasycone: |
Węglowodany: w tym cukry: |
Błonnik: |
Białko: |
Sól: |
Alergeny
Twoje dzienne
zapotrzebowanie to:
kcal
Wiesz już, ile kcal dzienne potrzebujesz.
Ułóż teraz dietę idealną dla Ciebie.