Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.42 Star
  • Less Gluten

XXX_Sałatka arbuzowa z fetą i oliwkami

Arbuz, Oliwki czarne (Woda, oliwki czarne, sól, stabilizator: glukonian żelazawy), Ser feta owczo-kozi (MLEKO owcze pasteryzowane 70%, MLEKO kozie pasteryzowane 30%, sól, kultury starterowe, podpuszczka mikrobiologiczna), Dynia pestki, Rukola, Olej rzepakowy, Miód pszczeli, Sok z cytryny, Musztarda (woda, GORCZYCA, ocet spirytusowy, sól), Sól, Pieprz czarny

Wartość odżywcza na porcję L

Wartość energetyczna:
1 386 kJ/331 kcal
Tłuszcz: 27,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 6,4 g
Węglowodany: 16,2 g
w tym cukry: 11,3 g
Błonnik: 2,0 g
Białko: 9,4 g
Sól: 1,5 g

Alergeny

  • gorczyca
  • mleko

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: