Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.48 Star
  • Less Gluten
  • Less Carb

Sałatka bałkańska z serem greckim, indykiem, grillowaną cukinią i papryką, sos czosnkowy, grzanki bezglutenowe

Ser typu feta (MLEKO pasteryzowane, sól, regulator kwasowości: glukonolakton), Roszponka, JOGURT naturalny 2% tł., Sałata rzymska mini, Papryka czerwona, Tymianek, Papryka słodka, Kolendra, Indyk, Kmin rzymski, Imbir, Pieprz czarny, Cukinia, Czosnek, Sól, Olej rzepakowy, Chleb bezglutenowy (Skrobia kukurydziana, mąka ryżowa, koncentrat białka SOJOWEGO, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa, hydroksypropylometyloceluloza, cukier, psyllium, sól, glukoza, ekstrakt drożdżowy, syrop buraczany, kwas mlekowy, koncentrat winogronowy, prażona mączka soczewicy, regulator kwasowości: octan sodu, enzym), Miód pszczeli

Wartość odżywcza na porcję S

Wartość energetyczna:
854 kJ/204 kcal
Tłuszcz: 4,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,7 g
Węglowodany: 25,7 g
w tym cukry: 14,9 g
Błonnik: 2,5 g
Białko: 14,1 g
Sól: 1,1 g

Alergeny

  • mleko
  • soja

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: