Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.49 Star
  • Less Gluten
  • Less Carb

Sałatka bałkańska z serem greckim, indykiem, grillowaną cukinią i papryką, sos czosnkowy, grzanki bezglutenowe

Indyk, Chleb bezglutenowy (Skrobia kukurydziana, mąka ryżowa, koncentrat białka SOJOWEGO, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa, hydroksypropylometyloceluloza, cukier, psyllium, sól, glukoza, ekstrakt drożdżowy, syrop buraczany, kwas mlekowy, koncentrat winogronowy, prażona mączka soczewicy, regulator kwasowości: octan sodu, enzym), Cukinia, Papryka czerwona, Ser typu feta (MLEKO pasteryzowane, sól, regulator kwasowości: glukonolakton), JOGURT naturalny 2% tł., Sałata rzymska, Roszponka, Olej rzepakowy, Woda, Sól, Papryka słodka, Miód pszczeli, Czosnek, Kolendra, Imbir, Pieprz czarny, Tymianek, Kmin rzymski, .

Wartość odżywcza na porcję S

Wartość energetyczna:
853 kJ/204 kcal
Tłuszcz: 4,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,7 g
Węglowodany: 25,7 g
w tym cukry: 14,9 g
Błonnik: 2,5 g
Białko: 14,1 g
Sól: 1,1 g

Alergeny

  • mleko
  • soja

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: