Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.48 Star
  • Less Gluten
  • Less Carb

Sałatka bałkańska z serem greckim, indykiem, grillowaną cukinią i papryką, sos czosnkowy, grzanki bezglutenowe

indyk 26% (indyk, imbir, kmin rzymski, kolendra, papryka słodka, pieprz czarny, sól, tymianek, olej rzepakowy, woda), grzanki 16% (chleb bezglutenowy (Skrobia kukurydziana, mąka ryżowa, białko SOJOWE, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa, hydroksypropylometyloceluloza, cukier, psyllium, sól, glukoza, ekstrakt drożdżowy, syrop buraczany, kwas mlekowy, koncentrat winogronowy, mączka soczewicy, regulator kwasowości: octan sodu), olej rzepakowy, czosnek, sól), cukinia 13% (cukinia, czosnek, pieprz czarny, sól, olej rzepakowy), papryka czerwona 13%, ser typu feta 10% (MLEKO pasteryzowane, sól, regulator kwasowości: glukonolakton), sos 10% (JOGURT naturalny 2% tł., miód pszczeli, czosnek, sól, pieprz czarny, olej rzepakowy), roszponka 6%, sałata rzymska 6%

Wartość odżywcza na porcję S

Wartość energetyczna:
853 kJ/204 kcal
Tłuszcz: 4,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,7 g
Węglowodany: 25,6 g
w tym cukry: 14,8 g
Błonnik: 2,4 g
Białko: 14,0 g
Sól: 1,2 g

Alergeny

  • mleko
  • soja

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: