Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.23 Star
  • Less Gluten

Sałatka grecka, sos winegret

Ser typu feta (MLEKO pasteryzowane, sól, regulator kwasowości: glukonolakton), Sałata lodowa, Cebula czerwona, Oregano, Ogórek zielony, Oliwki zielone (Oliwki, woda, sól, regulator kwasowości: kwas mlekowy, kwas cytrynowy; przeciwutleniacz: kwas askorbinowy), Pomidor, Musztarda francuska (zawiera GORCZYCĘ), Olej rzepakowy, Pieprz czarny, Sok z cytryny świeżo wyciskany, Sól, Miód pszczeli

Wartość odżywcza na porcję M

Wartość energetyczna:
642 kJ/153 kcal
Tłuszcz: 12,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,5 g
Węglowodany: 7,2 g
w tym cukry: 4,4 g
Błonnik: 1,7 g
Białko: 3,9 g
Sól: 1,2 g

Alergeny

  • gorczyca
  • mleko

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: