Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.23 Star
  • Less Gluten

XXX_Sałatka grecka, sos winegret

Pomidor, Ogórek zielony, Ser typu feta (MLEKO pasteryzowane, sól, regulator kwasowości: glukonolakton), Oliwki zielone (Oliwki, woda, sól, regulator kwasowości: kwas mlekowy, kwas cytrynowy; przeciwutleniacz: kwas askorbinowy), Sałata lodowa, Olej rzepakowy, Cebula czerwona, Sok z cytryny, Oregano, Miód pszczeli, Musztarda francuska (zawiera GORCZYCĘ) (woda, GORCZYCA biała, GORCZYCA czarna, ocet spirytusowy, ocet jabłkowy, sól, cukier, stabilizator (guma ksantanowa, guma guar), przyprawy, barwnik (kurkumina)), Pieprz czarny, Sól

Wartość odżywcza na porcję M

Wartość energetyczna:
642 kJ/153 kcal
Tłuszcz: 12,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,5 g
Węglowodany: 7,2 g
w tym cukry: 4,4 g
Błonnik: 1,7 g
Białko: 4,0 g
Sól: 1,2 g

Alergeny

  • gorczyca
  • mleko

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: