Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.37
-
Less Gluten
Sałatka grecka z bezglutenowymi grzankami, sos winegret
Ser typu feta (MLEKO pasteryzowane, sól, regulator kwasowości: glukonolakton), Cebula czerwona, Chleb bezglutenowy (Skrobia kukurydziana, mąka ryżowa, koncentrat białka SOJOWEGO, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa, hydroksypropylometyloceluloza, cukier, psyllium, sól, glukoza, ekstrakt drożdżowy, syrop buraczany, kwas mlekowy, koncentrat winogronowy, prażona mączka soczewicy, regulator kwasowości: octan sodu, enzym), Olej rzepakowy, Sól, Czosnek, Ogórek zielony, Oliwki czarne (Woda, oliwki czarne, sól, stabilizator: glukonian żelazawy), Pomidorki daktylowe, Sałata lodowa, Musztarda francuska (zawiera GORCZYCĘ), Pieprz czarny, Sok z cytryny świeżo wyciskany, Miód pszczeli
Wartość odżywcza na porcję XL
Wartość energetyczna: 2 065 kJ/494 kcal |
Tłuszcz: 25,9 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 7,3 g |
Węglowodany: 53,2 g w tym cukry: 29,3 g |
Błonnik: 4,1 g |
Białko: 12,1 g |
Sól: 3,6 g |
Alergeny
- gorczyca
- mleko
- soja
Składniki
Wartość odżywcza na porcję
Wartość energetyczna: |
Tłuszcz: w tym kwasy tłuszczowe nasycone: |
Węglowodany: w tym cukry: |
Błonnik: |
Białko: |
Sól: |
Alergeny
Twoje dzienne
zapotrzebowanie to:
kcal
Wiesz już, ile kcal dzienne potrzebujesz.
Ułóż teraz dietę idealną dla Ciebie.