Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.37 Star
  • Less Gluten

XXX_Sałatka grecka z bezglutenowymi grzankami, sos winegret

Chleb bezglutenowy (Skrobia kukurydziana, mąka ryżowa, koncentrat białka SOJOWEGO, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa, hydroksypropylometyloceluloza, cukier, psyllium, sól, glukoza, ekstrakt drożdżowy, syrop buraczany, kwas mlekowy, koncentrat winogronowy, prażona mączka soczewicy, regulator kwasowości: octan sodu, enzym), Ser typu feta (MLEKO pasteryzowane, sól, regulator kwasowości: glukonolakton), Ogórek zielony, Pomidorki daktylowe, Olej rzepakowy, Sałata lodowa, Oliwki czarne (Woda, oliwki czarne, sól, stabilizator: glukonian żelazawy), Cebula czerwona, Sok z cytryny, Miód pszczeli, Musztarda francuska (zawiera GORCZYCĘ) (woda, GORCZYCA biała, GORCZYCA czarna, ocet spirytusowy, ocet jabłkowy, sól, cukier, stabilizator (guma ksantanowa, guma guar), przyprawy, barwnik (kurkumina)), Czosnek, Sól, Pieprz czarny

Wartość odżywcza na porcję XL

Wartość energetyczna:
2 065 kJ/494 kcal
Tłuszcz: 25,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 7,3 g
Węglowodany: 53,2 g
w tym cukry: 29,9 g
Błonnik: 4,1 g
Białko: 12,1 g
Sól: 3,6 g

Alergeny

  • gorczyca
  • mleko
  • soja

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: