Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.37 Star
  • Less Gluten

Sałatka grecka z bezglutenowymi grzankami, sos winegret

Ser typu feta (MLEKO pasteryzowane, sól, regulator kwasowości: glukonolakton), Cebula czerwona, Chleb bezglutenowy (Skrobia kukurydziana, mąka ryżowa, koncentrat białka SOJOWEGO, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa, hydroksypropylometyloceluloza, cukier, psyllium, sól, glukoza, ekstrakt drożdżowy, syrop buraczany, kwas mlekowy, koncentrat winogronowy, prażona mączka soczewicy, regulator kwasowości: octan sodu, enzym), Olej rzepakowy, Sól, Czosnek, Ogórek zielony, Oliwki czarne (Woda, oliwki czarne, sól, stabilizator: glukonian żelazawy), Pomidorki daktylowe, Sałata lodowa, Musztarda francuska (zawiera GORCZYCĘ), Pieprz czarny, Sok z cytryny świeżo wyciskany, Miód pszczeli

Wartość odżywcza na porcję XL

Wartość energetyczna:
2 065 kJ/494 kcal
Tłuszcz: 25,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 7,3 g
Węglowodany: 53,2 g
w tym cukry: 29,3 g
Błonnik: 4,1 g
Białko: 12,1 g
Sól: 3,6 g

Alergeny

  • gorczyca
  • mleko
  • soja

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: