Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.45 Star

Sałatka grecka z razowymi grzankami, sos winegret

Ser typu feta (MLEKO pasteryzowane, sól, regulator kwasowości: glukonolakton), Oliwki czarne (Woda, oliwki czarne, sól, stabilizator: glukonian żelazawy), Cebula czerwona, Sok z cytryny świeżo wyciskany, Musztarda francuska (zawiera GORCZYCĘ) (woda, GORCZYCA biała, GORCZYCA czarna, ocet spirytusowy, ocet jabłkowy, sól, cukier, stabilizator (guma ksantanowa, guma guar), przyprawy, barwnik (kurkumina)), ., ., Sałata lodowa, Rukola, Ogórek zielony, Pomidorki daktylowe, Olej rzepakowy, Czosnek, Tymianek, Sól, Pieprz czarny, Chleb razowy (Mąka ŻYTNIA (w tym mąka ŻYTNIA razowa), woda, sól), Miód pszczeli

Wartość odżywcza na porcję L

Wartość energetyczna:
1 595 kJ/381 kcal
Tłuszcz: 21,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 4,0 g
Węglowodany: 36,7 g
w tym cukry: 5,8 g
Błonnik: 7,3 g
Białko: 10,4 g
Sól: 2,0 g

Alergeny

  • gluten
  • gorczyca
  • mleko

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: