Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.45 Star

Sałatka grecka z razowymi grzankami, sos winegret

Ser typu feta (MLEKO, sól, regulator kwasowości: glukonolakton), Oliwki czarne (Woda, oliwki czarne, sól, stabilizator: glukonian żelazawy), Cebula czerwona, Chleb razowy (Mąka ŻYTNIA (w tym mąka ŻYTNIA razowa), woda, sól), Pieprz czarny, Sól, Tymianek, Czosnek, Olej rzepakowy, Ogórek zielony, Pomidorki daktylowe, Rukola, Sałata lodowa, Musztarda francuska (zawiera GORCZYCĘ), Sok z cytryny świeżo wyciskany, Miód pszczeli

Wartość odżywcza na porcję L

Wartość energetyczna:
1 595 kJ/381 kcal
Tłuszcz: 21,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 4,0 g
Węglowodany: 36,7 g
w tym cukry: 5,1 g
Błonnik: 7,4 g
Białko: 10,3 g
Sól: 2,0 g

Alergeny

  • gluten
  • gorczyca
  • mleko

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: