Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.46 Star

Sałatka grecka z razowymi grzankami, sos winegret

Pomidorki daktylowe, Ogórek zielony, Chleb razowy (Mąka ŻYTNIA (w tym mąka ŻYTNIA razowa), woda, sól), Ser typu feta (MLEKO pasteryzowane, sól, regulator kwasowości: glukonolakton), Sałata lodowa, Rukola, Olej rzepakowy, Oliwki czarne (Woda, oliwki czarne, sól, stabilizator: glukonian żelazawy), Cebula czerwona, Sok z cytryny, Miód pszczeli, Musztarda francuska (zawiera GORCZYCĘ) (woda, GORCZYCA biała, GORCZYCA czarna, ocet spirytusowy, ocet jabłkowy, sól, cukier, stabilizator (guma ksantanowa, guma guar), przyprawy, barwnik (kurkumina)), Czosnek, Sól, Pieprz czarny, Tymianek, .

Wartość odżywcza na porcję L

Wartość energetyczna:
1 593 kJ/381 kcal
Tłuszcz: 21,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 4,0 g
Węglowodany: 36,6 g
w tym cukry: 5,8 g
Błonnik: 7,3 g
Białko: 10,4 g
Sól: 2,0 g

Alergeny

  • gluten
  • gorczyca
  • mleko

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: