Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.48 Star
  • Dairy Free
  • Less Gluten
  • Vegan

Sałatka grecka z wegańską fetą, sos winegret

Pomidorki daktylowe, Ogórek zielony, Wegańska alternatywa sera feta (Woda, olej kokosowy, skrobia, sól morska, regulator kwasowości: lakton kwasu glukonowego, aromaty, ekstrakt z oliwek, witamina B12), Oliwki zielone (Oliwki, woda, sól, regulator kwasowości: kwas mlekowy, kwas cytrynowy; przeciwutleniacz: kwas askorbinowy), Oliwa z oliwek (Oliwa z oliwek, olej słonecznikowy), Sok z cytryny, Musztarda francuska (woda, GORCZYCA biała, GORCZYCA czarna, ocet spirytusowy, ocet jabłkowy, sól, cukier, stabilizator (guma ksantanowa, guma guar), przyprawy, barwnik (kurkumina)), Syrop klonowy, Sól, Pieprz czarny, ., Sałata lodowa, Oregano, Cebula czerwona

Wartość odżywcza na porcję M

Wartość energetyczna:
698 kJ/167 kcal
Tłuszcz: 15,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 6,9 g
Węglowodany: 6,8 g
w tym cukry: 0,7 g
Błonnik: 1,5 g
Białko: 1,2 g
Sól: 0,9 g

Alergeny

  • gorczyca

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: