Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.47 Star
  • Dairy Free
  • Less Gluten
  • Vegan

Sałatka grecka z wegańską fetą, sos winegret

Sałata lodowa, Cebula czerwona, Oregano, Ogórek zielony, Oliwki zielone (Oliwki, woda, sól, regulator kwasowości: kwas mlekowy, kwas cytrynowy; przeciwutleniacz: kwas askorbinowy), Pomidorki daktylowe, Musztarda francuska (zawiera GORCZYCĘ), Olej rzepakowy, Oliwa z oliwek, Pieprz czarny, Sok z cytryny świeżo wyciskany, Sól, Syrop klonowy, Wegańska alternatywa sera feta (Woda, olej kokosowy, skrobia, sól morska, regulator kwasowości: lakton kwasu glukonowego, aromaty, ekstrakt z oliwek, witamina B12)

Wartość odżywcza na porcję M

Wartość energetyczna:
698 kJ/167 kcal
Tłuszcz: 15,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 6,9 g
Węglowodany: 6,8 g
w tym cukry: 0,7 g
Błonnik: 1,5 g
Białko: 1,2 g
Sól: 0,9 g

Alergeny

  • gorczyca

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: