Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.25
-
Less Gluten
Sałatka ryżowa z groszkiem, kukurydzą i tuńczykiem, sos majonezowy
Roszponka, Groszek zielony, Kukurydza, Ryż biały, Sól, Jogurt grecki light (MLEKO pasteryzowane częściowo odtłuszczone, odtłuszczone MLEKO w proszku, żywe kultury bakterii jogurtowych), Pieprz czarny, Sok z cytryny świeżo wyciskany, Czosnek, Olej rzepakowy, Majonez (Olej rzepakowy rafinowany, musztarda (woda, ocet, GORCZYCA, cukier, sól, przyprawy), woda, żółtka JAJ kurzych), Tuńczyk (TUŃCZYK, woda, sól)
Wartość odżywcza na porcję S
Wartość energetyczna: 893 kJ/213 kcal |
Tłuszcz: 5,1 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g |
Węglowodany: 28,3 g w tym cukry: 2,9 g |
Błonnik: 3,4 g |
Białko: 12,5 g |
Sól: 0,8 g |
Alergeny
- gorczyca
- jaja
- mleko
- ryby i produkty pochodne
Składniki
Wartość odżywcza na porcję
Wartość energetyczna: |
Tłuszcz: w tym kwasy tłuszczowe nasycone: |
Węglowodany: w tym cukry: |
Błonnik: |
Białko: |
Sól: |
Alergeny
Twoje dzienne
zapotrzebowanie to:
kcal
Wiesz już, ile kcal dzienne potrzebujesz.
Ułóż teraz dietę idealną dla Ciebie.