Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.5 Star
  • Dairy Free
  • Less Gluten

Sałatka z awokado, jajkiem i grzankami bezglutenowymi, sos musztardowy

Pomidorki daktylowe, JAJA kurze, Ogórek zielony, Awokado, Chleb bezglutenowy (Skrobia kukurydziana, mąka ryżowa, koncentrat białka SOJOWEGO, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa, hydroksypropylometyloceluloza, cukier, psyllium, sól, glukoza, ekstrakt drożdżowy, syrop buraczany, kwas mlekowy, koncentrat winogronowy, prażona mączka soczewicy, regulator kwasowości: octan sodu, enzym), Rukola, Olej rzepakowy, Sok z cytryny, Musztarda francuska (zawiera GORCZYCĘ), Dynia pestki, Miód pszczeli, Sól, Czosnek, Pieprz czarny, .

Wartość odżywcza na porcję L

Wartość energetyczna:
1 670 kJ/399 kcal
Tłuszcz: 25,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 4,2 g
Węglowodany: 30,7 g
w tym cukry: 13,9 g
Błonnik: 4,2 g
Białko: 12,7 g
Sól: 1,2 g

Alergeny

  • gorczyca
  • jaja
  • soja

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: