Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.22
Sałatką z białą kaszą gryczaną, rzodkiewką, bobem i wędzonym twarogiem, sos sezamowy
Bób, Kasza gryczana niepalona, Sól, Koperek, Rzodkiewka, Ser twarogowy wędzony (MLEKO, ŚMIETANKA, MLEKO w proszku, kultury mleczarskie), Miód pszczeli, Olej rzepakowy, Olej sezamowy (olej SOJOWY, olej SEZAMOWY), Sos sojowy jasny (woda, SOJA, sól, mąka PSZENNA, cukier), Sos sojowy tamari (woda, ziarno SOI, sól, ocet spirytusowy), Sok z cytryny świeżo wyciskany, Czosnek
Wartość odżywcza na porcję XL
Wartość energetyczna: 2 242 kJ/536 kcal |
Tłuszcz: 30,1 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 7,6 g |
Węglowodany: 51,6 g w tym cukry: 5,6 g |
Błonnik: 12,5 g |
Białko: 21,2 g |
Sól: 1,3 g |
Alergeny
- gluten
- mleko
- sezam
- soja
Składniki
Wartość odżywcza na porcję
Wartość energetyczna: |
Tłuszcz: w tym kwasy tłuszczowe nasycone: |
Węglowodany: w tym cukry: |
Błonnik: |
Białko: |
Sól: |
Alergeny
Twoje dzienne
zapotrzebowanie to:
kcal
Wiesz już, ile kcal dzienne potrzebujesz.
Ułóż teraz dietę idealną dla Ciebie.