Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.05 Star
  • Dairy Free
  • Less Gluten

Sałatka z brązowym ryżem, tofu, pieczoną marchewką i kiełkami fasoli mung, sos orzechowy

Kiełki fasoli mung, ORZESZKI ZIEMNE, Szczypiorek, Czosnek, Sok z cytryny świeżo wyciskany, Cebula biała, Napój migdałowy (Woda, MIGDAŁ, ekstrakt z MIGDAŁÓW, stabilizator (ekologiczna mączka chleba świętojańskiego), sól morska), Pasta z orzeszków ziemnych (Prażone ORZESZKI ZIEMNE), Cukier, Imbir różowy marynowany, Sól, Ryż brązowy, Sos sojowy jasny (woda, SOJA, sól, mąka PSZENNA, cukier), Olej rzepakowy, Miód pszczeli, Marchew, Tofu wędzone (woda, ziarno SOI, sól, substancja wiążąca - siarczan wapnia, aromat dymu wędzarniczego wyprodukowany z buczyny)

Wartość odżywcza na porcję M

Wartość energetyczna:
1 299 kJ/310 kcal
Tłuszcz: 12,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,8 g
Węglowodany: 37,4 g
w tym cukry: 9,6 g
Błonnik: 8,1 g
Białko: 14,9 g
Sól: 2,2 g

Alergeny

  • gluten
  • orzechy
  • orzeszki ziemne i produkty pochodne
  • soja

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: