Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.15 Star

Sałatka z bulgurem, wędzonym twarogiem, pieczonymi buraczkami i granatem, sos winegret

Burak, Ser twarogowy wędzony (MLEKO, ŚMIETANKA, MLEKO w proszku, kultury mleczarskie), Kasza bulgur (zawiera PSZENICĘ), Granat, Olej rzepakowy, Miód pszczeli, Sok z cytryny, Kiełki rzodkiewki, Musztarda (woda, GORCZYCA, ocet spirytusowy, sól), Sól, Pieprz czarny

Wartość odżywcza na porcję S

Wartość energetyczna:
867 kJ/207 kcal
Tłuszcz: 13,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,5 g
Węglowodany: 17,9 g
w tym cukry: 7,8 g
Błonnik: 2,4 g
Białko: 5,9 g
Sól: 0,6 g

Alergeny

  • gluten
  • gorczyca
  • mleko

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: