Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.38 Star
  • Dairy Free
  • Vegan

Sałatka z cukinią, wegańską fetą, pomidorkami, czarnymi oliwkami, rozmarynowe grzanki, sos winegret

Cukinia, Pieprz czarny, Sól, Chleb razowy (Mąka ŻYTNIA (w tym mąka ŻYTNIA razowa), woda, sól), Olej rzepakowy, Rozmaryn, Tymianek, Czosnek, Oliwki czarne (Woda, oliwki czarne, sól), Pomidorki daktylowe, Roszponka, Musztarda francuska (zawiera GORCZYCĘ), Oliwa z oliwek, Sok z cytryny świeżo wyciskany, Syrop klonowy, Wegańska alternatywa sera feta (Woda, olej kokosowy, skrobia, sól morska, regulator kwasowości: lakton kwasu glukonowego, aromaty, ekstrakt z oliwek, witamina B12)

Wartość odżywcza na porcję L

Wartość energetyczna:
1 647 kJ/394 kcal
Tłuszcz: 28,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 13,6 g
Węglowodany: 27,2 g
w tym cukry: 3,8 g
Błonnik: 5,9 g
Białko: 5,2 g
Sól: 1,6 g

Alergeny

  • gluten
  • gorczyca

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: