Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.24 Star
  • Dairy Free

Sałatka z czarnym ryżem, polędwicą wołową i białymi szparagami, sos jeżynowy

Szparagi białe, Polędwica wołowa, Ryż czarny, Jeżyny, Szpinak baby, Olej rzepakowy, Musztarda francuska (zawiera GORCZYCĘ), Oliwa z oliwek, Miód pszczeli, Czosnek, Krem balsamiczny (zawiera DWUTLENEK SIARKI), Pieprz czarny, Ocet balsamiczny (ocet winny, koncentrat moszczu winogronowego, barwnik: karmel amoniakalno-siarczynowy), Sos sojowy jasny (woda, SOJA, sól, mąka PSZENNA, cukier), Sos worcestershire (zawiera SELER), Sól, Tymianek, Papryka słodka

Wartość odżywcza na porcję S

Wartość energetyczna:
997 kJ/238 kcal
Tłuszcz: 11,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,8 g
Węglowodany: 20,9 g
w tym cukry: 0,8 g
Błonnik: 2,6 g
Białko: 12,6 g
Sól: 0,3 g

Alergeny

  • dwutlenek siarki
  • gluten
  • gorczyca
  • seler
  • soja

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: