Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.23
-
Less Gluten
Sałatka z czerwonym ryżem, grillowanym halloumi, papryką, ciecierzycą i karczochami, sos sezamowy
Mizuna, SEZAM czarny, Woda mineralna niegazowana, Pieprz czarny, Pasta sezamowa (ziarno SEZAMU), Musztarda (woda, GORCZYCA, ocet spirytusowy, sól), Ser halloumi (MLEKO krowie, MLEKO kozie, MLEKO owcze, sól, podpuszczka, suszone liście mięty), Ryż czerwony, Sól, Papryka czerwona, Czosnek, Sok z cytryny, Olej rzepakowy, Miód pszczeli, Karczochy w zalewie (Karczochy, woda, olej rzepakowy, ocet spirytusowy, przyprawy, cukier, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy, sól), Ciecierzyca, Sok z cytryny świeżo wyciskany
Wartość odżywcza na porcję S
Wartość energetyczna: 918 kJ/219 kcal |
Tłuszcz: 14,0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 4,4 g |
Węglowodany: 18,1 g w tym cukry: 4,3 g |
Błonnik: 2,9 g |
Białko: 8,4 g |
Sól: 0,9 g |
Alergeny
- gorczyca
- mleko
- sezam
Składniki
Wartość odżywcza na porcję
Wartość energetyczna: |
Tłuszcz: w tym kwasy tłuszczowe nasycone: |
Węglowodany: w tym cukry: |
Błonnik: |
Białko: |
Sól: |
Alergeny
Twoje dzienne
zapotrzebowanie to:
kcal
Wiesz już, ile kcal dzienne potrzebujesz.
Ułóż teraz dietę idealną dla Ciebie.