Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.23 Star
  • Less Gluten

Sałatka z czerwonym ryżem, grillowanym halloumi, papryką, ciecierzycą i karczochami, sos sezamowy

Papryka czerwona, Ciecierzyca, Ser halloumi (MLEKO krowie, MLEKO kozie, MLEKO owcze, sól, podpuszczka mikrobiologiczna, suszone liście mięty), Karczochy w zalewie (Karczochy, woda, olej rzepakowy, ocet spirytusowy, przyprawy, cukier, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy, sól), Ryż czerwony, Mizuna, Olej rzepakowy, Woda mineralna niegazowana, Miód pszczeli, Pasta sezamowa (ziarno SEZAMU), Musztarda (woda, GORCZYCA, ocet spirytusowy, sól), SEZAM czarny, Sok z cytryny, Sól, Czosnek, Pieprz czarny

Wartość odżywcza na porcję S

Wartość energetyczna:
918 kJ/219 kcal
Tłuszcz: 14,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 4,4 g
Węglowodany: 18,1 g
w tym cukry: 4,3 g
Błonnik: 2,9 g
Białko: 8,4 g
Sól: 0,9 g

Alergeny

  • gorczyca
  • mleko
  • sezam

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: