Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
3.71 Star
  • Less Gluten

Sałatka z dynią piżmową, tempehem, ogórkiem, szpinakiem i kaszą jaglaną, sos majonezowy z olejem z wędzonych warzyw

Tempeh wędzony (Tempeh (SOJA woda, mąka ryżowa, kultury starterowe: grzyb Rhizopus oligosporus), sos SOJOWY bezglutenowy (woda, SOJA, sól, ocet spirytusowy), aromat dymu wędzarniczego), Dynia, Ogórek zielony, Kasza jaglana, Szpinak baby, Olej z wędzonych warzyw (olej rzepakowy, papryka wędzona, czosnek wędzony, por, sól), Oliwa z oliwek, Sok z cytryny świeżo wyciskany, Miód pszczeli, Musztarda dijon (woda, GORCZYCA, ocet spirytusowy, sól), Sól

Wartość odżywcza na porcję M

Wartość energetyczna:
1 089 kJ/260 kcal
Tłuszcz: 12,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,5 g
Węglowodany: 20,2 g
w tym cukry: 2,5 g
Błonnik: 1,3 g
Białko: 15,6 g
Sól: 0,8 g

Alergeny

  • gorczyca
  • soja

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: