Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.13
-
Less Gluten
Sałatka z dzikim ryżem, serem kozim, pieczonym burakiem i solirodem, sos tymiankowy
Roszponka, Burak, Cukier, Czosnek, Ocet balsamiczny (ocet winny, koncentrat moszczu winogronowego, barwnik: karmel amoniakalno-siarczynowy), Olej rzepakowy, Pieprz czarny, Sól, Tymianek, Ryż dziki, Ser kozi (MLEKO kozie, sól, stabilizator: chlorek wapnia, bakterie fermentacji mlekowej), Soliród, Musztarda francuska (zawiera GORCZYCĘ), Sok z cytryny świeżo wyciskany, Miód pszczeli
Wartość odżywcza na porcję XL
Wartość energetyczna: 2 101 kJ/502 kcal |
Tłuszcz: 30,0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 9,7 g |
Węglowodany: 43,2 g w tym cukry: 10,1 g |
Błonnik: 4,9 g |
Białko: 20,2 g |
Sól: 1,2 g |
Alergeny
- gorczyca
- mleko
Składniki
Wartość odżywcza na porcję
Wartość energetyczna: |
Tłuszcz: w tym kwasy tłuszczowe nasycone: |
Węglowodany: w tym cukry: |
Błonnik: |
Białko: |
Sól: |
Alergeny
Twoje dzienne
zapotrzebowanie to:
kcal
Wiesz już, ile kcal dzienne potrzebujesz.
Ułóż teraz dietę idealną dla Ciebie.