Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.13 Star
  • Less Gluten

XXX_Sałatka z dzikim ryżem, serem kozim, pieczonym burakiem i solirodem, sos tymiankowy

Roszponka, Burak, Cukier, Czosnek, Ocet balsamiczny (ocet winny, koncentrat moszczu winogronowego, barwnik: karmel amoniakalno-siarczynowy), Olej rzepakowy, Pieprz czarny, Sól, Tymianek, Ryż dziki, Ser kozi (MLEKO kozie, sól, stabilizator: chlorek wapnia, bakterie fermentacji mlekowej), Soliród, Musztarda francuska (zawiera GORCZYCĘ) (woda, GORCZYCA biała, GORCZYCA czarna, ocet spirytusowy, ocet jabłkowy, sól, cukier, stabilizator (guma ksantanowa, guma guar), przyprawy, barwnik (kurkumina)), Sok z cytryny świeżo wyciskany, Miód pszczeli

Wartość odżywcza na porcję XL

Wartość energetyczna:
2 101 kJ/502 kcal
Tłuszcz: 30,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 9,7 g
Węglowodany: 43,2 g
w tym cukry: 11,5 g
Błonnik: 4,8 g
Białko: 20,3 g
Sól: 1,2 g

Alergeny

  • gorczyca
  • mleko

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: