Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.13 Star
  • Less Gluten

XXX_Sałatka z dzikim ryżem, serem kozim, pieczonym burakiem i solirodem, sos tymiankowy

Burak, Ser kozi (MLEKO kozie, sól, stabilizator: chlorek wapnia, bakterie fermentacji mlekowej), Ryż dziki, Soliród, Olej rzepakowy, Roszponka, Ocet balsamiczny (ocet winny, koncentrat moszczu winogronowego, barwnik: karmel amoniakalno-siarczynowy), Sok z cytryny, Cukier, Sól, Miód pszczeli, Musztarda francuska (zawiera GORCZYCĘ), Czosnek, Tymianek, Pieprz czarny

Wartość odżywcza na porcję XL

Wartość energetyczna:
2 104 kJ/503 kcal
Tłuszcz: 30,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 9,7 g
Węglowodany: 43,1 g
w tym cukry: 11,5 g
Błonnik: 4,8 g
Białko: 20,3 g
Sól: 1,2 g

Alergeny

  • gorczyca
  • jaja
  • mleko

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: