Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.13 Star
  • Less Gluten

XXX_Sałatka z dzikim ryżem, serem kozim, pieczonym burakiem i solirodem, sos tymiankowy

Burak, Ser kozi (MLEKO kozie, sól, stabilizator: chlorek wapnia, bakterie fermentacji mlekowej), Ryż dziki, Soliród, Olej rzepakowy, Roszponka, Ocet balsamiczny (ocet winny, koncentrat moszczu winogronowego, barwnik: karmel amoniakalno-siarczynowy), Sok z cytryny świeżo wyciskany, Cukier, Sól, Miód pszczeli, Musztarda francuska (zawiera GORCZYCĘ) (woda, GORCZYCA biała, GORCZYCA czarna, ocet spirytusowy, ocet jabłkowy, sól, cukier, stabilizator (guma ksantanowa, guma guar), przyprawy, barwnik (kurkumina)), Czosnek, Tymianek, Pieprz czarny

Wartość odżywcza na porcję XL

Wartość energetyczna:
2 101 kJ/502 kcal
Tłuszcz: 30,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 9,7 g
Węglowodany: 43,2 g
w tym cukry: 11,5 g
Błonnik: 4,8 g
Białko: 20,3 g
Sól: 1,2 g

Alergeny

  • gorczyca
  • mleko

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: