Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.12 Star
  • Less Gluten

Sałatka z fasolką szparagową, morelami, kaparami i fetą, orzechy pekan, sos winegret

Fasolka szparagowa zielona, Morele, Ser feta owczo-kozi (MLEKO owcze pasteryzowane 70%, MLEKO kozie pasteryzowane 30%, sól, kultury starterowe, podpuszczka mikrobiologiczna), Olej rzepakowy, Kapary w zalewie (Kapary, woda, sól, ocet winny), ORZECHY PEKAN, Sok z cytryny, Miód pszczeli, Musztarda francuska (zawiera GORCZYCĘ) (woda, GORCZYCA biała, GORCZYCA czarna, ocet spirytusowy, ocet jabłkowy, sól, cukier, stabilizator (guma ksantanowa, guma guar), przyprawy, barwnik (kurkumina)), Sól, Pieprz czarny, .

Wartość odżywcza na porcję L

Wartość energetyczna:
1 219 kJ/291 kcal
Tłuszcz: 24,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 5,1 g
Węglowodany: 14,6 g
w tym cukry: 8,4 g
Błonnik: 4,9 g
Białko: 8,4 g
Sól: 1,5 g

Alergeny

  • gorczyca
  • mleko
  • orzechy

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: