Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.38 Star
  • Less Gluten

XXX_Sałatka z fetą, pomidorkami, ogórkiem, kukurydzą i czerwoną cebulą, sos winegret

Pomidorki daktylowe, Ogórek zielony, Kukurydza, Sałata mix, Ser typu feta (MLEKO pasteryzowane, sól, regulator kwasowości: glukonolakton), Olej rzepakowy, Cebula czerwona, Musztarda francuska (zawiera GORCZYCĘ) (woda, GORCZYCA biała, GORCZYCA czarna, ocet spirytusowy, ocet jabłkowy, sól, cukier, stabilizator (guma ksantanowa, guma guar), przyprawy, barwnik (kurkumina)), Sok z cytryny, Miód pszczeli, Pieprz czarny, Sól

Wartość odżywcza na porcję S

Wartość energetyczna:
456 kJ/109 kcal
Tłuszcz: 7,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,3 g
Węglowodany: 9,3 g
w tym cukry: 2,6 g
Błonnik: 1,8 g
Białko: 2,7 g
Sól: 0,7 g

Alergeny

  • gorczyca
  • mleko

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: