Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.17 Star
  • Less Gluten

Sałatka z fetą, rzodkiewką i ogórkiem, sos miętowy

Rzodkiewka, Ser typu feta (MLEKO pasteryzowane, sól, regulator kwasowości: glukonolakton), Sałata mix, Cebula czerwona, Ogórek zielony, Miód pszczeli, Oliwa z oliwek, Pieprz czarny, Sól, Sok z cytryny świeżo wyciskany, Mięta

Wartość odżywcza na porcję M

Wartość energetyczna:
638 kJ/153 kcal
Tłuszcz: 11,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,1 g
Węglowodany: 10,0 g
w tym cukry: 6,2 g
Błonnik: 2,0 g
Białko: 4,5 g
Sól: 0,8 g

Alergeny

  • mleko

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: