Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.41 Star
  • Less Gluten

Sałatka z serem kozim i oliwkami, winegret

Pomidorki daktylowe, Szpinak baby, Oliwki czarne (Woda, oliwki czarne, sól, stabilizator: glukonian żelazowy), Ser kozi (MLEKO kozie, sól, stabilizator: chlorek wapnia, bakterie fermentacji mlekowej), Olej rzepakowy, Sok z cytryny, Miód pszczeli, Musztarda francuska (zawiera GORCZYCĘ) (woda, GORCZYCA biała, GORCZYCA czarna, ocet spirytusowy, ocet jabłkowy, sól, cukier, stabilizator (guma ksantanowa, guma guar), przyprawy, barwnik (kurkumina)), Pieprz czarny, Sól, .

Wartość odżywcza na porcję L

Wartość energetyczna:
792 kJ/189 kcal
Tłuszcz: 17,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 4,8 g
Węglowodany: 5,0 g
w tym cukry: 1,8 g
Błonnik: 1,9 g
Białko: 7,1 g
Sól: 0,7 g

Alergeny

  • gorczyca
  • mleko

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: