Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.08 Star
  • Dairy Free
  • Vegan

Sałatka z grzybami shiitake, ogórkiem, wakame, sezamem i ryżem basmati, sos majonezowy miso

Grzyby shittake, Ogórek zielony, Woda, Wegański majonez (Woda, olej roślinny rzepakowy, musztarda (woda, ocet spirytusowy, GORCZYCA, cukier, sól), cukier, skrobia modyfikowana, substancje zagęszczające: guma ksantanowa, guma guar, ocet spirytusowy, sól, przeciwutleniacz: sól wapniowo-disodowa, barwnik: karoteny), Ryż basmati, Algi wakame, SEZAM biały, Sos sojowy jasny (woda, SOJA, sól, mąka PSZENNA, cukier), Pasta miso (woda, SOJA, ryż, sól, alkohol z trzciny cukrowej), Olej sezamowy (olej SOJOWY, olej SEZAMOWY), Sól, Sok z cytryny, Pieprz czarny, Czosnek, Olej rzepakowy, Imbir

Wartość odżywcza na porcję S

Wartość energetyczna:
850 kJ/203 kcal
Tłuszcz: 10,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,0 g
Węglowodany: 23,2 g
w tym cukry: 1,0 g
Błonnik: 3,0 g
Białko: 4,8 g
Sól: 0,8 g

Alergeny

  • gluten
  • gorczyca
  • sezam
  • soja

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: