Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.08 Star
  • Dairy Free
  • Less Gluten
  • Vegan

Sałatka z grzybami shiitake, ogórkiem, wakame, sezamem i ryżem basmati, sos majonezowy miso

Algi wakame, Imbir, Olej sezamowy (olej SOJOWY, olej SEZAMOWY), Pieprz czarny, Sól, Sos sojowy jasny (woda, SOJA, sól, mąka PSZENNA, cukier), Grzyby shittake, Ogórek zielony, Ryż basmati, SEZAM biały, Pasta miso (woda, SOJA, ryż, sól, alkohol z trzciny cukrowej), Sok z cytryny świeżo wyciskany, Wegański majonez (Woda, olej roślinny rzepakowy, musztarda (woda, ocet spirytusowy, GORCZYCA, cukier, sól), cukier, skrobia modyfikowana, substancje zagęszczające: guma ksantanowa, guma guar, ocet spirytusowy, sól, przeciwutleniacz: sól wapniowo-disodowa, barwnik: karoteny), Czosnek, Olej rzepakowy

Wartość odżywcza na porcję S

Wartość energetyczna:
868 kJ/207 kcal
Tłuszcz: 10,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,0 g
Węglowodany: 24,1 g
w tym cukry: 1,1 g
Błonnik: 3,0 g
Białko: 4,9 g
Sól: 0,7 g

Alergeny

  • gluten
  • gorczyca
  • sezam
  • soja

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: