Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.39 Star
  • Less Gluten
  • Dairy Free
  • Less Carb

Sałatka z indykiem, czarnym ryżem i papryką, sos sezamowy

ryż 25% (ryż czarny, sól), indyk 22% (indyk, imbir, kmin rzymski, kolendra, papryka słodka, pieprz czarny, sól, tymianek, olej rzepakowy, woda), papryka czerwona 17%, cukinia 14%, ogórek zielony 14%, roszponka 4%, sos 4% (olej rzepakowy, woda mineralna niegazowana, pasta sezamowa (ziarno SEZAMU), miód pszczeli, musztarda (woda, GORCZYCA, ocet spirytusowy, sól), sok z cytryny, pieprz czarny, sól)

Wartość odżywcza na porcję L

Wartość energetyczna:
1 643 kJ/393 kcal
Tłuszcz: 10,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,3 g
Węglowodany: 47,7 g
w tym cukry: 4,4 g
Błonnik: 4,5 g
Białko: 27,2 g
Sól: 0,3 g

Alergeny

  • gorczyca
  • sezam

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: