Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.13
Sałatka z indykiem, fetą i truskawkami, sos miodowo-balsamiczny, grzanki razowe
Sałata mix, Kmin rzymski, Miód pszczeli, Krem balsamiczny (zawiera DWUTLENEK SIARKI), Ser feta owczo-kozi (MLEKO owcze pasteryzowane 70%, MLEKO kozie pasteryzowane 30%, sól, kultury starterowe, podpuszczka mikrobiologiczna), Papryka słodka, Kolendra, Indyk, Chleb razowy (Mąka ŻYTNIA (w tym mąka ŻYTNIA razowa), woda, sól), Imbir, Olej rzepakowy, Czosnek, Tymianek, Sól, Pieprz czarny, Truskawki
Wartość odżywcza na porcję L
Wartość energetyczna: 1 657 kJ/396 kcal |
Tłuszcz: 20,5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 8,4 g |
Węglowodany: 33,8 g w tym cukry: 12,4 g |
Błonnik: 5,4 g |
Białko: 22,1 g |
Sól: 1,6 g |
Alergeny
- dwutlenek siarki
- gluten
- mleko
Składniki
Wartość odżywcza na porcję
Wartość energetyczna: |
Tłuszcz: w tym kwasy tłuszczowe nasycone: |
Węglowodany: w tym cukry: |
Błonnik: |
Białko: |
Sól: |
Alergeny
Twoje dzienne
zapotrzebowanie to:
kcal
Wiesz już, ile kcal dzienne potrzebujesz.
Ułóż teraz dietę idealną dla Ciebie.