Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
0
-
Less Gluten
Sałatka z jabłkiem, burakiem i orzechowym dressingiem
Burak, Ser feta owczo-kozi (MLEKO owcze pasteryzowane 70%, MLEKO kozie pasteryzowane 30%, sól, kultury starterowe, podpuszczka mikrobiologiczna), Sos sojowy ciemny (woda, barwnik: karmel, cukier, sól, SOJA, barwnik: karmel amoniakalny, PSZENICA), Sos rybny (SARDELA, sól, woda, cukier), Sok z limonki świeżo wyciskany, Ocet winny biały (ocet winny, przeciwutleniacz: DWUTLENEK SIARKI), Pasta z orzeszków ziemnych (Prażone ORZESZKI ZIEMNE), Chili, Natka pietruszki, Cukier, Jabłko, Tymianek, Sól, Pieprz czarny, Olej rzepakowy, Ocet balsamiczny (ocet winny, koncentrat moszczu winogronowego, barwnik: karmel amoniakalno-siarczynowy), Czosnek, Woda mineralna niegazowana
Wartość odżywcza na porcję L
Wartość energetyczna: 928 kJ/222 kcal |
Tłuszcz: 12,2 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,9 g |
Węglowodany: 25,8 g w tym cukry: 9,4 g |
Błonnik: 5,2 g |
Białko: 8,3 g |
Sól: 0,9 g |
Alergeny
- dwutlenek siarki
- gluten
- mleko
- orzeszki ziemne i produkty pochodne
- ryby i produkty pochodne
- soja
Składniki
Wartość odżywcza na porcję
Wartość energetyczna: |
Tłuszcz: w tym kwasy tłuszczowe nasycone: |
Węglowodany: w tym cukry: |
Błonnik: |
Białko: |
Sól: |
Alergeny
Twoje dzienne
zapotrzebowanie to:
kcal
Wiesz już, ile kcal dzienne potrzebujesz.
Ułóż teraz dietę idealną dla Ciebie.