Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.25 Star

Sałatka z jajkiem, awokado i razowymi grzankami, sos jogurtowo-musztardowy

Roszponka, Kiełki rzodkiewki, Miód pszczeli, JOGURT naturalny 2% tł., Pomidorki daktylowe, Oliwki czarne (Woda, oliwki czarne, sól, stabilizator: glukonian żelazawy), Ogórek zielony, Koperek, JAJA kurze, Czosnek, Olej rzepakowy, Tymianek, Sól, Pieprz czarny, Chleb razowy (Mąka ŻYTNIA (w tym mąka ŻYTNIA razowa), woda, sól), Dynia pestki, Awokado Hass, Sok z cytryny świeżo wyciskany, Musztarda (woda, GORCZYCA, ocet spirytusowy, sól)

Wartość odżywcza na porcję L

Wartość energetyczna:
1 670 kJ/399 kcal
Tłuszcz: 17,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,8 g
Węglowodany: 41,3 g
w tym cukry: 9,8 g
Błonnik: 8,7 g
Białko: 16,5 g
Sól: 1,5 g

Alergeny

  • gluten
  • gorczyca
  • jaja
  • mleko

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: