Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.25 Star

Sałatka z jajkiem, awokado i razowymi grzankami, sos jogurtowo-musztardowy

Pomidorki daktylowe, Chleb razowy (Mąka ŻYTNIA (w tym mąka ŻYTNIA razowa), woda, sól), JAJA kurze, Ogórek zielony, Awokado, JOGURT naturalny 2% tł., Oliwki czarne (Woda, oliwki czarne, sól, stabilizator: glukonian żelazawy), Roszponka, Musztarda (woda, GORCZYCA, ocet spirytusowy, sól), Miód pszczeli, Sok z cytryny, Koperek, Dynia pestki, Kiełki rzodkiewki, Czosnek, Sól, Pieprz czarny, Tymianek, Olej rzepakowy

Wartość odżywcza na porcję L

Wartość energetyczna:
1 649 kJ/394 kcal
Tłuszcz: 17,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,9 g
Węglowodany: 42,7 g
w tym cukry: 8,6 g
Błonnik: 8,7 g
Białko: 16,5 g
Sól: 1,7 g

Alergeny

  • gluten
  • gorczyca
  • jaja
  • mleko

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: