Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.54 Star
  • Less Gluten
  • Less Carb

Sałatka z jajkiem, boczkiem i parmezanem, sos Cezara

Sałata rzymska, Boczek wędzony (zawiera SOJĘ), Pomidorki daktylowe, JAJA kurze, Majonez (Olej rzepakowy, musztarda (woda, ocet, GORCZYCA, cukier, sól, przyprawy), woda, żółtka JAJ kurzych), Ser Parmezan (MLEKO, sól, stabilizator: chlorek wapnia, podpuszczka, bakterie fermentacji mlekowej, substancja konserwująca: lizozym (z białka JAJA)), JOGURT naturalny 2% tł., Musztarda (woda, GORCZYCA, ocet spirytusowy, sól), Sok z cytryny, Anchois (filety ANCHOIS, olej słonecznikowy, sól), Sos worcestershire (zawiera SELER), Czosnek, Pieprz czarny, Olej rzepakowy, Sól

Wartość odżywcza na porcję L

Wartość energetyczna:
2 210 kJ/528 kcal
Tłuszcz: 41,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 12,2 g
Węglowodany: 12,5 g
w tym cukry: 5,4 g
Błonnik: 4,3 g
Białko: 26,7 g
Sól: 2,5 g

Alergeny

  • gorczyca
  • jaja
  • mleko
  • ryby i produkty pochodne
  • seler
  • soja

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: