Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.51 Star
  • Less Gluten
  • Less Carb

Sałatka z jajkiem, boczkiem i parmezanem, sos Cezara

Ser Parmezan (MLEKO, sól, stabilizator: chlorek wapnia, podpuszczka, bakterie fermentacji mlekowej, substancja konserwująca: lizozym (z białka JAJA)), Boczek wędzony (zawiera SOJĘ), JAJA kurze, Pomidorki daktylowe, Sałata rzymska mini, Anchois (filety ANCHOIS, olej słonecznikowy, sól), JOGURT naturalny 2% tł., Musztarda (woda, GORCZYCA, ocet spirytusowy, sól), Pieprz czarny, Sok z cytryny świeżo wyciskany, Sos worcestershire (zawiera SELER), Czosnek, Olej rzepakowy, Sól, Majonez (Olej rzepakowy rafinowany, musztarda (woda, ocet, GORCZYCA, cukier, sól, przyprawy), woda, żółtka JAJ kurzych)

Wartość odżywcza na porcję L

Wartość energetyczna:
2 119 kJ/506 kcal
Tłuszcz: 41,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 12,2 g
Węglowodany: 8,2 g
w tym cukry: 3,1 g
Błonnik: 1,8 g
Białko: 25,2 g
Sól: 2,5 g

Alergeny

  • gorczyca
  • jaja
  • mleko
  • ryby i produkty pochodne
  • seler
  • soja

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: