Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.31
Sałatka z jajkiem, groszkiem, rzodkiewką i razowymi grzankami, sos jogurtowy
Rzodkiewka, Roszponka, Dynia pestki, Groszek zielony, Chleb razowy (Mąka ŻYTNIA (w tym mąka ŻYTNIA razowa), woda, sól), Pieprz czarny, Sól, Tymianek, Czosnek, Olej rzepakowy, JAJA kurze, Ogórek zielony, JOGURT naturalny 2% tł., Miód pszczeli, Musztarda (woda, GORCZYCA, ocet spirytusowy, sól)
Wartość odżywcza na porcję S
Wartość energetyczna: 844 kJ/202 kcal |
Tłuszcz: 5,4 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,6 g |
Węglowodany: 26,8 g w tym cukry: 7,5 g |
Błonnik: 5,4 g |
Białko: 10,1 g |
Sól: 0,8 g |
Alergeny
- gluten
- gorczyca
- jaja
- mleko
Składniki
Wartość odżywcza na porcję
Wartość energetyczna: |
Tłuszcz: w tym kwasy tłuszczowe nasycone: |
Węglowodany: w tym cukry: |
Błonnik: |
Białko: |
Sól: |
Alergeny
Twoje dzienne
zapotrzebowanie to:
kcal
Wiesz już, ile kcal dzienne potrzebujesz.
Ułóż teraz dietę idealną dla Ciebie.