Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.18
Sałatka z jajkiem, kaparami, rukolą i razowymi grzankami, sos tonnato
Chleb razowy (Mąka ŻYTNIA (w tym mąka ŻYTNIA razowa), woda, sól), Pieprz czarny, Sól, Tymianek, Czosnek, Olej rzepakowy, JAJA kurze, Kapary w zalewie (Kapary, woda, sól, ocet winny), Ogórki konserwowe mini (zawierają GORCZYCĘ), Pomidorki daktylowe, Rukola, JOGURT naturalny 2% tł., Musztarda (woda, GORCZYCA, ocet spirytusowy, sól), Sok z cytryny świeżo wyciskany, Tuńczyk (TUŃCZYK, woda, sól)
Wartość odżywcza na porcję M
Wartość energetyczna: 1 154 kJ/276 kcal |
Tłuszcz: 9,8 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,3 g |
Węglowodany: 27,0 g w tym cukry: 4,4 g |
Błonnik: 5,0 g |
Białko: 18,2 g |
Sól: 1,6 g |
Alergeny
- gluten
- gorczyca
- jaja
- mleko
- ryby i produkty pochodne
Składniki
Wartość odżywcza na porcję
Wartość energetyczna: |
Tłuszcz: w tym kwasy tłuszczowe nasycone: |
Węglowodany: w tym cukry: |
Błonnik: |
Białko: |
Sól: |
Alergeny
Twoje dzienne
zapotrzebowanie to:
kcal
Wiesz już, ile kcal dzienne potrzebujesz.
Ułóż teraz dietę idealną dla Ciebie.