Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.18 Star

Sałatka z jajkiem, kaparami, rukolą i razowymi grzankami, sos tonnato

Pomidorki daktylowe, JAJA kurze, Chleb razowy (Mąka ŻYTNIA (w tym mąka ŻYTNIA razowa), woda, sól), Tuńczyk (TUŃCZYK, woda, sól), Ogórki konserwowe (zawierają GORCZYCĘ), JOGURT naturalny 2% tł., Rukola, Kapary w zalewie (Kapary, woda, sól, ocet winny), Olej rzepakowy, Musztarda (woda, GORCZYCA, ocet spirytusowy, sól), Sok z cytryny, Czosnek, Pieprz czarny, Sól, Tymianek

Wartość odżywcza na porcję M

Wartość energetyczna:
1 154 kJ/276 kcal
Tłuszcz: 9,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,3 g
Węglowodany: 27,0 g
w tym cukry: 4,4 g
Błonnik: 5,0 g
Białko: 18,2 g
Sól: 1,6 g

Alergeny

  • gluten
  • gorczyca
  • jaja
  • mleko
  • ryby i produkty pochodne

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: